понеділок, 29 лютого 2016 р.

Хмарні сервіси Google

Хмарні технології (англ. Сloud Technology) — це парадигма, що передбачає віддалену обробку та зберігання даних. Ця технологія надає користувачам мережі Інтернет, доступ до комп'ютерних ресурсів сервера і використання програмного забезпечення як онлайн-сервіса. Тобто якщо є підключення до Інтернету то можна виконувати складні обчислення, опрацьовувати дані використовуючи потужності віддаленого сервера.

Сервіс хмарних технологій стає все більш популярним, навіть, вже незамінним у сучасному бізнесі. Зручність, простота використання, доступ до важливих  файлів у будь-який час, через будь-які пристрої, від ноутбуків до смартфонів, та ряд інших переваг забезпечують прискорений темп розповсюдження хмарних технологій. Який сервіс обрати та на що очікувати? Огляд трьох найпопулярніших за кількістю користувачів хмарних сервісів показав, що у кожного з них є свої, окремі вигоди.



Google Drive

Google пропонує всім користувачам початкові 15 Гб онлайн-простору для зберігання, що доступний для трьох найбільш використовуваних послуг: Google Drive, Gmail, фотографії на Google+ (ака Веб-альбоми Picasa).Користувачі можуть розширити обсяг пам'яті через платний місячний план підписки. Документи, що використовують рідні формати Google Docs (у тому числі .gdoc, .gslides і .gsheet) не зараховуються до цієї квоти. У Google+, фотографії з роздільною здатністю менше 2048х2048 пікселів і відео коротше 15 хвилин також не зараховуються цієї квоти. Файли, завантажені у форматі Microsoft Office і OpenDocument (з можливими змінами форматування) можуть бути перетворені в фірмові формати Google і, таким чином, можуть бути збережені без урахування квоти.

Немає коментарів:

Дописати коментар