понеділок, 15 лютого 2016 р.

Навіщо потрібен блог?

Навіщо потрібен блог? 



На сьогоднішній день блог, як явище, став на стільки популярним, що причиною для створення може стати майже все що завгодно.



  • Ви можете побажати створити блог, аби просто записувати свої думки. Це буде Ваш особистий веб-щоденник. Зекономите на бумазі та чорнилах.
  • Ви самі або з друзями/колегами можете створити блог, аби висвітлювати новини, своє бачення та ділитись думками щодо якоїсь теми. Це буде тематичний “моноавторний” чи колективний блог.
  • На роботі Вас можуть попросити, або Ви виявите бажання самі, писати про досягнення компанії, зміни у робочому процесі, налагодити через інтернет діалог з клієнтами та партнерами. В цьому випадку Ви можете спробувати створити корпоративний блог.
  • Блог можна використовувати як портфоліо чи резюме, як записник чи просто місце збереження корисної інформації.



Що таке блог?

Блог — це ваш персональний щоденник і поле для ораторських вправ.Блог — це інструмент для співпраці та ведення бізнесу. Блог — це новинна стрічка і добірка потрібних посилань. Блог — це ваші власні думки, ваш щоденник. Ваш блог може стати тим, чим ви побажаєте. Існує мільйони блогів самих різних форм і розмірів. Правил тут немає. все залежить від Вашої творчої натури…
Іншими словами, блог (англ. Blog) — це веб-сайт, на якому ви публікуєте свої записи. Записи відображаються в хронологічному порядку, нові на початку, а старі відправляються в архів. До кожного запису в блозі зазвичай можна залишити коментар або відповідь на такий.

Інтернет-сервіс Blogger.

Blogger - це інтернет-сервіс для створення і ведення блогів. Створити блог на Blogger (Blogspot) може абсолютно будь-який користувач, не маючи при цьому абсолютно ніякими знаннями в області програмування, встановлення та налаштування програмного забезпечення.


Даний сервіс був створений компанією Pyra Labs, зараз же їм володіє Google. Хочеться відзначити, що Blogger був одним з найперших проектів, який сприяв розвитку і популяризації блогінгу, як напрямки інтернет-діяльності, у всьому світі. Великий внесок у розвиток сервісу внесла компанія Google. C 2004 року користувачам сервісу було надано доступ до виправлення CSS, було додано коментування блогів, можливість публікації постів за допомогою електронної пошти та деякі інші нововведення, а в 2006 році з'явилася можливість повного редагування шаблонів. На сьогоднішній день Blogger володіє практично всім функціоналом, який необхідний для повноцінного ведення блогу.

Як створити блог. Створення сторінок.


Реєстрація і авторизація. Зайдіть на сайт блогсервіса за адресою:blogger.com — і введіть у формі «Увійти» адресу електронної пошти та пароль вашого Google аккаунта. Якщо у вас ще немає свого Google аккаунта, необхідно зареєструватися на  mail.google.com. 
Дякую за перегляд. 

1 коментар:

  1. Вітаю зі створенням блогу. Пишіть у повідомленнях і про власні успіхи у вивченні курсу.
    Успіхів!

    ВідповістиВидалити